Министерството на труда и социалната политика набира персонал за шест регионални центъра за предприятията на социалната икономика, информират от пресцентъра на МТСП.

Специалистите са необходими за областните градове Благоевград, Пловдив, Ловеч, Габрово, Варна и Бургас. Във всеки център ще бъдат наети по 7 служители. По три от свободните позиции са за "главен сътрудник по управление на европейски проекти и програми" и "старши сътрудник по управление на европейски проекти" и една за "сътрудник по управление на европейски проекти и програми". Крайният срок за приемане на документи е до 17:00 часа на 23.02.2023 г.

Структурите се изграждат по проект "Развитие на социалната икономика" от Националния план за възстановяване и устойчивост. Целта на проекта е да се създаде мрежа от регионални центрове за предприятията на социалната и солидарна икономика в шестте района за планиране в България. Това ще допринесе за тяхното модернизиране и дигитализиране и за развитие на регионален подход на политиката по социална и солидарна икономика. Финансирането е със средства от Механизма за възстановяване и устойчивост.

Обявите са публикувани на официалната интернет страница на МТСП: https://www.mlsp.government.bg/karieri