Ден на отворените врати ще има в Министерския съвет. Гражданите ще могат да посетят правителствената сграда по инициатива на министър-председателя Гълъб Донев, информира правителствената пресслужба.

Вратите на МС ще бъдат отворени на 13 май, от 10:00 ч. до 16:00 ч. Опознавателната обиколка ще започне от централния вход на Министерския съвет и ще включва знакови места в сградата като представителната Гранитна зала и залата, в която се провеждат заседанията на правителството.

Гостите ще могат да разгледат и постоянната изложба с част от подаръците, които през годините българските премиери са получавали от чуждестранните си гости. Предстоящият Ден на отворените врати в Министерския съвет се провежда като продължение на Седмицата за открито управление, част от глобалната инициатива "Партньорство за открито управление", подкрепена от 75 държави по света.

Уважаеми граждани,

Изискванията за сигурност не позволяват внасянето на обемист багаж или забранени предмети в сградата на Министерския съвет. Влизането в сградата ще се осъществява от централния вход на Министерския съвет на бул. "Дондуков" №1. Опознавателните обиколки ще се реализират само на групи, като всяка група ще се сформира съобразно реда на пристигане.