"През вашата медия искам да благодаря на всички за подкрепата", каза легендата на българския рок Милена Славова пред "Фокус". Потърсихме я за коментар във връзка със събитията около нея и предстоящото съдебно заседание утре, на което тя трябва да се яви пред ВАС като обвиняема по дело, заведено от ЛГБТ активисти.

"И в един момент, тази подкрепа към мен стана като едно голямо кълбо, което се търкаля и увеличава, увеличава, точно като снежна топка. Бяха ми блокирали и "Фейсбук"-а вчера и то при положение, че аз нищо лошо не съм казала или направила. Просто споделих за делото и това явно им се вижда опасно. Дори само това – без да хейтвам, без да обиждам. Просто дадох информация, че ще има дело и само заради това и ме бяха блокирали в социалната мрежа. Обясних просто защо съм на дело и до снощи бях блокирана. Занимавам се с един фестивал с млади автори и не успях да си свърша работата по организацията в тази връзка", каза Милена пред Информационна агенция "Фокус" по-малко от 24 часа преди заседанието.

В специално създадената страница във "Фейсбук", "Подкрепа за Милена и свободата на словото", участие в събитието към този час вече са потвърдили 49 души, 283 са заявили интерес, но пред Съдебната палата в София се очакват доста повече хора.

Светльо Витков, Васко Кръпката, Жоро Пентаграм и други популярни личности засвидетелстваха публично подкрепата си към рок-иконата на българската музика.

"Пълна подкрепа за легендата на българския рок Милена Славова и свободата на словото! На 13 септ. от 8:30 ч. се събираме пред Съдебна палата и заедно с мотористите ще отидем до Върховен административен съд, където от 09:00 ч. ще се разглежда заведеното дело срещу Милена Славова за изказаното от нея мнение срещу оскверняването и поругаването на българското знаме по време на "София прайд" 2021", гласи призивът в мрежата.