Върховният административен съд ще се произнесе в срок от месец по жалба за дискриминация от ЛГБТ общността срещу певицата Милена Славова. Това съобщи адвокат Янева, която е защитник на Славова, предаде репортер на "Фокус".

По думите ѝ прокуратурата е счела жалбата на певицата за основателна и решението на първоинстанционния съд противоречи на "материалния и процесуалния закон" и следва да бъде отменено. "Всеки български гражданин има право да изказва свое мнение, което е записано в Конституцията", уточни Янева

По думи на Славова в социалните мрежи е получавала закани за "завързване за инвалидна количка", "удавяне в езеро", "изваждане на очи" и други подобни. За заплахите за живота и здравето на певицата се води досъдебно производство срещу двама души.

Според адвокат Илиева, защита на ответната страна, представител на ЛГБТ организацията и съорганизатор на "София прайд", реакцията на Милена Славова води до разделение в обществото:

"Г-жа Славова, произнасяйки думите си в предаване по телевизията и в своята Facebook мрежа създава омраза и възможност за дискриминация към една група, която вече е таргетирана в обществените нагласи". 

Делото срещу рок певицата предизвика силен обществен интерес и събра мотористи и нейни поддръжници, според които Славова е невинна и не бива заради подобни коментари да се стига до подобни съдебни инстанции.