Ние, от "Продължаваме Промяната", казахме категорично "не“ на хартиената бюлетина, защото тя е инструмент за манипулиране на вота. Това каза в предаването "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ Милен Матеев, зам.-председател на правната комисия в НС от "Продължаваме Промяната". "За нас е ценен всеки глас и ние не искаме 170 000 граждани да останат без глас и техният глас да отива в кошчето като невалидни бюлетини", добави Матеев. По думите му, те не искат преуморени членове на комисии да припадат, а бюлетините да се разпиляват. Машинният вот решава всички тези проблеми. Гласуването с машина е бързо и лесно, и абсолютно сигурно, каза още Матеев.

Според "Продължаваме Промяната", гражданите искат машинното гласуване да се запази, което гарантира сигурността на вота им.

Те смятат още, че трябва да бъдат преразгледани и избирателните списъци и от тях да се извадят мъртвите души. "В последното преброяване гласоподавателите са повече от живеещите в страната", коментира още Матеев. Другото нещо, за което от "Продължаваме Промяната" ще настояват е да се активизира работата на полицията, която да се бори срещу купуването на гласове, за да се пресекат възможностите за купуване на вота.