30 души от центъра за бежанци в столичния квартал "Овча купел" ще бъдат преместени в този в село Баня още тази седмица. Това стана ясно по време на изслушването на председателя на Държавната агенция за бежанците в парламента, предаде репортер на "Фокус"

Припомняме, че часове по-рано стотици граждани се събраха на протест с искане за засилено полицейско присъствие и изобщо преместването на бежанския център от квартала им "Овча купел". 

"Още тази седмица 30 души от приемателния център в кв. "Овча купел" в София ще бъдат изведени към центъра на Държавната агенция за бежанците в село Баня", съобщи тя. 

В момента в центъра в село Баня били настанени 47 души и имало капацитет за това. Председателят на Държавната агенция за бежанците уточни, че други лица от центъра в "Овча купел" ще бъдат преместени. 

"Центърът в "Овча купел" е най-старият, вече над 30-годишен, той е изключително армортизиран и ние правим всичко възможно за затваряне на голямото тяло", заяви тя. 

От Агенцията искали да оставят само ниското тяло на центъра в "Овча купел", което нямало как да  бъде преместено, тъй като там се помещавали непридружените непълнолетни лица.