Представители на т. нар. и неназовани официално младежки организации и футболни агитки хвърлиха няколко бомбички и запалиха факли на иначе протичащия мирно в този час протест на жителите на кв. "Овча купел" в София, видя репортер на "Фокус". Притеснени от насилието и събитията от последните дни майки с децата си, бяха на първа линия на демонстрацията срещу агресията с участието на мигранти в София.

След като около 19:20 ч. протестът беше официално прекратен от заявилия 30-минутен такъв с уведомление в Столична община организатор Борислав Тодоров, заради желание на част от протестиращите, протестното шествие продължи по бул. "Монтевидео" и спря до дюнерджийница.

Част от младежите, които бяха само малка част от протестиращите, започнаха да хвърлят бомбички и запалиха факли. До по-сериозна ескалация на напрежението така и не се стигна, а те продължиха по пътя си в обиколката на квартала. В този час и повечето семейства с деца се разотидоха.

Шествието зави по бул. "Линкълн", а автобусите 102, 60, 73 и 11 в посока "Младост", "Гео Милев" спряха, движението на градския транспорт и изобщо в района, беше напълно блокирано.

След бул. "Линкълн" демонстрантите тръгнаха по вътрешните улици на квартала, където видяхме на място, че работещо улично осветление няма и е опасно за прибиращите се в този късен час. Шествието така и не стигна до самия Център за настаняване на мигранти, въпреки призивите на част от демонстрантите.

На въпрос на "Фокус" момче на около 15 години призна, че знамената за протеста са предоставени от една от крайнодесните организации у нас, участвала многократно и на избори.

Към 20:45 в протестното шествие останаха около 50 младежи, запалиха и още две факли. Бул. "Монтевидео" в района между метростанция "Мизия/НБУ" и Нов български университет беше отново изцяло блокиран за движение.

Към 21:00, вече в малоброен състав, протестиращите спряха отново при арабския ресторант и скандираха към продавачите да дойдат при тях, но до по-сериозно напрежение не се стигна. Полицейското присъствие в района остава засилено. На място има и десетина микробуса на полицията.

Към 21:15 и останалите протестиращи се разотидоха. Протестът срещу мигрантите приключи без инциденти. Булевардите "Монтевидео" и "Линкълн" са отворени за преминаващите автомобили. Полиция остава на място в квартала.