Много е опасно за всички, но и за хората, които използват такива думи като гражданска война и предричат такова бъдеще на България. Това коментира народният представител от "БСП за България“ Мая Димитрова, в предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“.

"Това, на което всички бяхме свидетели, беше протестът в четвъртък, когато се гласува смяната на председателя на Народното събрание Никола Минчев – тогава хората излязоха сами, нямаха нужда от организация. Те просто излязоха да покажат, че правителството и Никола Минчев като председател на Народното събрание прави всичко възможно, за да го няма порочния модел, че това, което е било допреди няколко месеца, не бива да се връща. Всички сме свидетели на схемите, които са се случвали в България. Сега мисля, че не трябва да посочвам, но най-ярък пример е "Капитан Андреево“. Така че протестите, които са организирани, вероятно има и такива, които са с цел да сплашат хората, които действително искат промяната, посочи Мая Димитрова.

В настоящия момент най-важното са хората, доходите, антикризисните мерки, подчерта тя.

"БСП е била винаги последователна в своята позиция, винаги сме били може да се каже стожер на това управление, тъй като това, което БСП от години наред е искала, а именно в социалната сфера – всичко, което се предлага в социалната сфера, облекченията за младите семейства, пенсиите. Така че ние ще бъдем коректни и докрай ще подкрепяме правителството. Вече споменах, че червените линии, които за нас са такива, не бива да се прекрачват“.

Балонът "Северна Македония“ се спука и съм убедена, че всички знаят това, отбеляза депутатът.

Това, което се говори от страна на "Има такъв народ“ – че причината да изтеглят министрите си и да развалят коалицията е Северна Македония, е несъстоятелно и несериозно. Дори и теса убедени в това, смята Мая Димитрова.

ГЕРБ се уплашиха, че предложението Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ, би застрашило схемите и би разкрило действително мафията, допълни тя.

"Активизирането на поддръжниците на "Продължаваме промяната“ се дължи на това, че хората действително виждат промяна, виждат, че нещата в България могат да бъдат променени, порочният модел може да бъде променен“, допълни депутатът.

Евелина БРАНИМИРОВА