Хората ще бъдат подслушвани масово като се използва член 172 от Наказателния кодекс. Това каза бившият собственик на Zamunda.net Мартин Павлов в предаването "Денят на фокус“ на "Фокус“.  

Предлаганите промени в Наказателния кодекс предвиждат наказание от 1 до 6 години лишаване от свобода и глоба до 10 000 лева за изграждане или поддържане на сайтове за торент тракери, уеб платформи, чат групи в приложения за размяна на пиратско съдържание. "Въпросът е защо трябва да бъдат използвани СРС за това и какво се цели. Защо ще използваш СРС срещу обикновени хора? Има нещо по-дълбоко тук“, смята Марин Павлов. 

По този начин се улеснява много масовото използването на СРС, посочи той. "Просо ви хващат по ІР, че имате някакъв торент. Дават го на съдията, съдията подписва, оттам нататък ви закачат. Но не закачат само вас, а цялото ви семейство, тъй като най-вероятно използвате рутер“, обясни бившият собственик на Zamunda.net.  

Предвижданите промени според него няма да доведат до желания ефект. "Само ще навредят. Най-много сайтовете и собствениците малко повече да се покрият, което всъщност би навредило на носителите на права“, каза Павлов.