В момента в България има над 10 фонда за рисков капитал, които инвестират в стартиращи компании, има хора с успешни бизнеси зад себе си, които също са готови да инвестират. Тук можем да се радваме на най-добре развитата в региона екосистема. Това каза маркетинг специалистът Роберта Тихомирова за "Фокус" в предаването "Денят на фокус“. 

Опциите за развиване на една стартираща компания по думите й в момента са много, но тук ключови са маркетинговите умения. "Въпросът е наистина да умееш да се продаваш, но това е умение, което се развива – как да си направиш добре презентацията, как да си продадеш продукта, който създаваш“, заяви Тихомирова.  

Решението за започване на собствен бизнес обикновено идва, когато си се сблъскал с някакъв проблем, който искаш да разрешиш, или когато имаш някаква страст, заяви маркетинг специалистът. "Със сигурност трябва да е нещо, което теб лично те вълнува изключително много, искаш да промениш нещо, да подобриш нещо“, заяви Тихомирова. Според нея много важно за професионалната ориентация на младите хора е те да експериментират с различни дейности и извънкласни занимания още в училище, за да могат да намерят себе си.