Няма постъпило искане пребитият Бекир Кадриески да се лекува в България. Това заяви вицепремиерът и външен министър Мария Габриел пред журналисти  по повод случая с нападнатия и пребит съпредседател на сдружението на българите в Република Северна Македония "Шемето" Бекир Кадриески в град Струга, предаде БНР. 

Мария Габриел допълни, че страната ни е готова да реаагира във всеки един момент и включително е в постоянна връзка с посланика ни в Скопие.

"Изискахме да разполагаме с цялата информация. Това в момента тече. Освен това имаше вчера среща между представител на Външно министерство и посланика на Северна Македония, където много ясно отново беше изразена загриженост за това, че очакваме от северномакедонските власти да направят своето разследване. Разбира се, изразяваме загриженост във връзка с езика на омразата, който за нас е недопустим и неприемлив. И използвахме случая да отправим своето послание всички такъв тип подобен инциденти, в които България очаква да има резултат, да бъдат направени от страна на Северна Македония", каза Габриел.