През цялото време се опитвах да бъда изключително прозрачен и да разказвам вълнуващи истории от реалността. Това каза Манол Пейков, който спечели "Мъж на годината“ за дарителските си акции, в предаването "Един неделен ден по шосето" на "Фокус".

"Занимавам се с много неща, но това, за което получих наградата, беше средствата, които събирах за няколко каузи, най-вече Украйна, Турция и Сирия", обясни той.

По думите му успехът на дарителските му акции се дължи на енергията, която е присъствала в обществото, а той просто е извадил запушалката и е дал възможност да стигне от източника до своя реципиент.

"През цялото време се опитвах да бъда изключително прозрачен, да отчитам всяка една стотинка, да разказвам вълнуващи истории от реалността. Да свързвам онези, които даряват с онези, които получават, за да видят хората, че има смисъл от това, което правят", поясни Пейков.

"Преди малко по-малко от седмица бях на гости в турското посолство, където ми връчиха почетен знак, с който да се зачетат усилията на всички хора, които през мен успяха да съберат тези огромни средства и предметни дарения. Посланичката на Турция в България каза, че е абсолютно удивително това, което се случи, никога не е предполагала, че толкова топлина хранят българите към Турция. Това ме кара да мисля, че ние имаме едни стереотипи зад себе си, които са ни по някакъв начин сведени през медии и дори учебната програма от детските ни години. Само че истината е малко по-различна, хората изпитват топлина към човек, който е близък съсед и те пренасят това, което би могло да се случи на тебе върху съседа, в която къща се е случило", изтъкна той.

Або