Майки излизат на протест срещу джендър идеологията, научи "Фокус".

Национално движение за закрила на българските деца и семейства, с подкрепата на  майките от "Системата ни убива" ще изразят подкрепата си за традиционните ценности на българското общество и семейство, се казва в публикация на публичния им профил във Facebook.

Протестът ще се проведе на площад "Света неделя" в събота, 25-и февруари, от 15.30 часа.

"Ние категорично не приемаме опита за насилствено налагане на джендър идеологията като норма. Категорично заявяваме, че джендър идеологията няма място в българското образование. Децата трябва да растат патриоти, а не джендър екстремисти", се казва в обръщението на майките.

За "Фокус" коментар направи Вера Иванова от "Системата ни убива" -  съорганизатор на протестите: "Протестите се организират от родители, граждански организации на родителите, ние ги подкрепяме. Всеки има право на избор, но нищо демократично няма да се налага в образованието на децата какво да избират". 

От думите й стана ясно, че майките от "Системата ни убива" са готови да поемат всякакви удари върху себе си във връзка с изразената позиция така, както са ги поемали през последните 10 години.

Вера Иванова коментира и информацията, че се включват в политическата надпревара и ще се явят на изборите за нов парламент на 2-ри април:

"Ние изчерпахме всички възможности да прокараме нормално законодателство, да подсигурим елементарните неща, елементарното право на живот, лично като майки, на децата ни един ден, когато нас ни няма. По време на 10-годишни протести се срещнахме с  много хора с най-различни каузи в най-различни области, които се обединихме в така наречената "Формална организация Заедно срещу Системата" по един нов начин. Ние ще бъдем нещо ново, с хора без политическо минало".

На въпроса защо са се отказали от Мая Манолова и "Изправи се, БГ", с които бяха в съюз, а сега са избрали да се включат в изборите като част от "Български съюз за директна демокрация", Вера Иванова отговори:

"Ние имахме много малък политически опит, когато се обявихме като гражданска квота към "Изправи се, БГ", но поради това, че те се обединяват с леви партии, с хора от миналото, ние смятаме, че нашето място не е там".