В отговор на усилията за намаляване на сериозните нарушения на пътя, ограничаване на предпоставките за катастрофи и повишаване отговорността на водачите, миналата седмица пловдивската дирекцията на МВР се сдоби с още едно техническо устройство за тест за наркотици.

По силата на договор за заем за послужване апаратът DrugTest®5000 ще влезе в употреба по линия на пътния контрол, благодарение на безвъзмездното му предоставяне от изпълнителния директор на едно от най-големите предприятия в целулозно-хартиената индустрия в страната, което се намира в град Стамболийски.

Така работата на служителите от местното районно управление ще бъде изцяло улеснена, когато се налага да бъде изпробван даден водач дали е под влияние на наркотични вещества или техни аналози. До този момент процесът на проверката отнемаше значително време, тъй като тестването се извършваше в областния град.  

При символичното връчване на апарата по време на кратка церемония в сградата на ОДМВР – Пловдив изпълнителният директор на предприятието подчерта, че жестът е израз на  провежданата от компанията социално устойчива програма. Той приветства усилията на служителите на реда в предизвикателството да осигуряват пътната безопасност в региона и изрази надежда, че предоставеният анализатор на наркотици, който е един от най-модерните на пазара, ще  им бъде от особена полза в ежедневната дейност.

"Радвам се, че имаме вашата подкрепа като съвестен гражданин и човек, който спазва закона. Мисленето ни е в една посока и съм сигурен, че и в бъдеще ще намерим общи допирни точки за взаимодействие“ – с тези думи директорът на областната дирекция старши комисар Васил Костадинов благодари за изказаното отношение и уважение към работата на полицията. 

Полученият апарат DrugTest® 5000 е оборудван с необходимите зарядни станции и батерии, гарантиращи продължителността и качеството му на работа. В комплекта са включени и 6 касети от по 20 проби, с които ще бъде възможно да се откриват едновременно 8 групи наркотични вещества.