Изборният ден протича нормално. Към 11.00 часа няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред.

Според обобщените данни, към 11 часа днес са получени общо 651 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Образувани са общо 135 наказателни производства, от тях 132 по чл. 167 – 169 г от НК, от които 34 бързи производства.

Български лични документи

За периода от 28 март до 10 часа на днешния ден служителите от звената "Български документи за самоличност“ в СДВР и ОДМВР са издали общо 499 удостоверения.

Гранична полиция

Към настоящия момент оперативната обстановка в зоната на отговорност на ГД "Гранична полиция“ е нормална. Създадена е организация за нормалното функциониране на граничните пунктове в изборния ден. Трафикът през отделните ГКПП е интензивен съобразно спецификата на всеки един от тях, при необходимост има готовност за периодично въвеждане на облекчени проверки.

Интензивен е трафикът от товарни автомобили при излизане от страната през ГКПП "Видин - Дунав мост“, ГКПП "Дунав мост – Русе“, ГКПП "Кардам“, ГКПП "Оряхово“ и ГКПП "Ферибот Никопол“. Пропускателната дейност през останалите ГКПП се осъществява при нормална интензивност.

Пожарна безопасност

За времето от 21 часа вчера до 9.30 часа днес на територията на страната не са възниквали произшествия, свързани с произвеждането на изборите.

За обезпечаване на обществения ред, сигурността и законосъобразността в деня преди и по време на изборния ден участват близо 17 000 служители на МВР.