Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност“ (ГД ЕФК) към Министерството на иновациите и растежа организира онлайн информационен ден за процедурата от Националния план за възстановяване и устойчивост за изграждане на ВЕИ системи за бизнеса в комбинация с батерии за съхранение на енергия. Това съобщиха от пресцентъра на МИР. 

Той ще се проведе на 27 април от 10 ч. до 12,30 ч. Желаещите да участват трябва да направят предварителна регистрация на: http://mig.egov-box.bg/login.aspx?meet=282465937165, след което всеки от тях ще получи на пощата си линк за достъп.

В рамките на месец експертите на Главната дирекция проведоха последователно срещи с бизнеса в Пловдив, Русе, Варна, Бургас и София. На тях бяха разяснени както условията за кандидатстване, така и допустимите разходи по процедурата. Тя е отворена за кандидатстване до 16,30 ч. на 15 май 2023 г. Документите се подават изцяло електронно в ИСУН 2020 (https://bit.ly/3xlmh1t). Бюджетът е 200 млн. лв., като компаниите могат да получат между 75 000 лв. и 1 млн. лв. безвъзмездна помощ за изграждане на фотоволтаици и батерии.

Онлайн информационният ден е добра възможност за фирмите, които не са взели участие в предходните срещи с експертите на ГД ЕФК, да зададат въпросите си и да получат съвети за кандидатстването. На тяхно разположение е и клип с инструкции и обяснение на всички стъпки за попълване на формулярите - https://www.youtube.com/watch?v=Q881FGFVaCo.