"В Боровец е както на всякъде. Към момента липсва сняг, за да може да функционира зоната и да се упражняват зимните спортове". Това каза в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" Люба Кленова, зам.- кмет на община Самоков в коментар по темата как стартира тазгодишният зимен сезон на Боровец.

"Още когато събирахме данните за предварителните резервации от края на м. ноември и през месец декември, сезонът се очертаваше да бъде много добър почти до март месец. Липсата на сняг доведе до анулации, включително и за празниците Коледа и Нова година. Това се отразява крайно неблагоприятно върху бизнеса. Това се отнася и за курортите  "Мальовица" и "Говедарци", уточни Кленова.

"Основният пазар - туристите от Великобритания, се отказват. Не само липсата на карането на ски, но и алтернативната програма не е задоволителна, за да отговори на техните очаквания. Анулират и други туристи, които резервираха от доста по-рано, за разлика от други години, когато се правеха резервации в последния момент.  Тази година браншът се сблъсква с други предизвикателства и каква цена ще заплати, ще разберем по-късно. В момента ски пистата не  е отворена дори на 50%, не само заради липсата на снеговалеж, а и поради високите температури, които не позволяват производството на изкуствен сняг", допълни тя.