Лошото време остава и утре. Почти за цялата страна е валиден жълт код, изключение правят областите Благоевград, Пазарджик, Кюстендил, Перник и София-град, за които няма данни за опасно време. Валежите ще са от дъжд и сняг, показва справката от НИМХ.

За днес оранжев е кодът за Пловдивска, Благоевградска, Пазарджишка и Смолянска области, поради очаквани обилни снеговалежи. 

Сняг вали вече в района на "Хижа Здравец" и "Копривките". Днес ще бъде облачно. Ще има валежи от сняг, главно в Югозападна България, а в североизточните райони предимно от дъжд. През нощта срещу петък валежите ще обхванат почти цялата страна, в западната половина ще вали сняг, а в източната - дъжд и там на отделни места ще има условия за поледици.

Значителни ще са снеговалежите в Рило-Родопската област. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в източните райони малко по-високи, в София - около 1°.

В планините ще бъде облачно със снеговалежи, значителни след обяд и през нощта срещу петък в Рило-Родопския масив. Ще духа умерен до силен югоизточен, по най-високите върхове на Рила и Пирин южен вятър. Ще има виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра - около минус 4°.