Струва ми се, че "Демократична България" е партията, която има най-голям шанс да събере някакво управляващо мнозинство около себе си. Това коментира депутатът от "Продължаваме промяната" Даниел Лорер в ефира на БНТ.

"Ако президентството смята да даде някакъв шанс на България за трети път, да го направи именно с тях", каза той.

Макар ПП да има по-центристка позиция от ДБ двете формации работят добре заедно и ако те получат мандата, има много голям шанс ПП да ги подкрепят, посочи депутатът. Не изключи ГЕРБ също да ги подкрепят.

"Но те самите в този случай би трябвало да си направят равносметка - искат ли а има контрол върху главния прокурор? Подкрепа от ГЕРБ за мандата на ДБ ще означава и подкрепа за една изключително сериозна антикорупционна програма".

Нашата мисия с втория мандат беше да установим какво е наистина важно за България и да имаме дебат с всички политически сили накъде искаме да отиде страната ни, каза още Лорер. Оказа се, че в българския парламент няма разбиране и няма желание за разговор.

Практиката да говорим на висок тон от трибуната на парламента не помага за бъдещето на България. С втория мандат стана ясно коя е основната разделителна линия - кой гледа напред и кой гледа назад - кой иска да си раздаваме министерски постове и не сяда на масата

 

За ПП е важно да има поемане на отговорност за 12-те години, през които България е била в застой и е станала символ на корупцията, коментира Лорер. През тези 12 години на власт беше ГЕРБ и е редно те да поемат поне някаква отоворност, допълни той.