Триединството между себеоценка, цената и стойността – комбинацията между трите носи добро продаване на себе си на пазара на труда. Умението да продадеш себе си адекватно на пазара на труда се заключава в знанието за нашите силни страни, ключови умения, експертиза и постижения. Това каза Лилия Георгиева - консултант по кариерна промяна и личен брандинг в предаването "Човекът на фокус" по Радио "Фокус".

"Когато продаваме себе си, естествено, че поставяме цена за нашите знания, умения и време. Тази себепродажба не е просто да поставим цена, да договорим условия на труд, всъщност всичко тръгва от самооценката – колкото по-адекватна е тя, колкото по-реалистична е тя, колкото повече работим върху това да сме уверени в себе си и да познаваме силните си страни, и да можем да ги изговорим, да ги покажем, толкова по-адекватна самооценка имаме и толкова по-добре можем да отстоим и цената си". 

Стойността е много субективна, каза още тя, като добави, че "колкото повече работим за това да сме видими, разпознаваеми, да показваме какво можем и знаем, толкова по-високо възприемане на стойността на всички услуги и знания, които даваме, имаме. И тогава и цената може да е по-висока".  

Изграждането на умението да продадеш себе си адекватно на пазара на труда се заключава в знанието за нашите силни страни, ключови умения, експертиза, постижения: "Когато можем и знаем тези четири неща, можем да ги разпишем в автобиографията си или да ги изговорим на едно интервю, под всякакви форми можем да ги презентираме. Втората стъпка е осъзнатото развиване на личен бранд: личностни качества и  професионални умения, експертиза, резултати. И тук вече личен бранд означава другите да знаят за това и да им даваме повече предварителна стойност".