Четвъртото издание на Sofia Summer Fest ще се проведе от 30 юни до 30 септември в Южен парк II, зад музей "Земята и хората“. Летният фестивал на София отново ще предложи на столичани и гости на града богата културна програма с много музика, театър, кино, забавления за деца, храна, напитки и едно цялостно фестивално преживяване в сърцето на столицата.

Фестивалът започва в последния ден на юни и ще бъде открит с познатото от миналата година събитие Sofia Finest (30.06 – 02.07). Тазгодишното издание ще премине под надслов "Ако животът беше коктейл от…“.

“Целта ни е да откъснем посетителите от работното ежедневие, да донесем радост, забавление, свежо настроение и наслада за сетивата, заедно с цялата палитра от изкусителни вкусове, събрани в чаша изискан коктейл и селектирана музика“, споделя Христина Ванчева създател на Sofia Finest.

Всеки един от трите дни ще бъде с различна тема, като към интересните коктейли ще се добави нов микс от вълнуващи активности, които да разкрият нови страни от коктейлната и градска култура на столицата, информират организаторите.

На 30 юни, който ще е с вход свободен, посетителите ги очакват различни проявления на тема "Изкуство“ под формата на изложби, инсталации и арт кътове. На 1 юли е подготвен концерт, както и специална DJ селекция. На 2 юли, отново с вход свободен, темата "Пътешествия“ ще поведе посетителите на вълнуващи приключения из близки и далечни страни.

През месец юли, сред събитията са представленията "Жена ми се казва Борис“, "Извънредно любовно“, "Горката Франция“, "Игра за двама“ и др., концертите на "Керана и Космонавтите“, "Братя Мангасарян“, Хип хоп фестивал и др., както и традиционните детски представление всеки уикенд и кино прожекции.

Повече информация за Sofia Summer Fest може да намерите на сайта на фестивала и страниците в социалните мрежи.

Фестивалът се провежда с подкрепата на Столична община, Министерство на културата, район Триадица, Български спортен тотализатор и други.