Министърът на младежта и спорта Весела Лечева беше домакин на работна среща за развитието на зимните спортове и туризма в страната. На нея присъстваха министърът на земеделието Явор Гечев, заместник-министърът на околната среда и водите Мария Бояджийска и експерти.

Беше взето решение за създаване на експертна група с представители на различни ведомства - Министерство на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите, Министерство на земеделието, Министерство на туризма и Министерство на регионалното развитие и благоустройството, която трябва да изготви работещи предложения за решаване на дългогодишни проблеми, свързани със зимните спортове и туризма.

Миналата седмица президентът Румен Радев покани на среща представители на изпълнителната власт, на спортната общност и бизнеса, пред които постави въпроса за затворените и ръждясали лифтове и съоръжения на Витоша и невъзможността гражданите да спортуват и прекарват свободното си време в планината.

По време на днешната си среща министрите се ангажираха с конкретни мерки и предложения, които да бъдат представени в кратки срокове, така че да се подобрят възможностите за практикуване на зимни спортове и туризъм.