Неприлично и неприятно е случващото се, но съвсем не е неочаквано. Това заяви пред NOVA министърът на правосъдието Крум Зарков. Изказването му е във връзка със сътресението в съдебната система, след като в понеделник главният прокурор Иван Гешев скъса оставката си публично и хвърли обвинения по заместника си Борислав Сарафов, както и по политически лица.

Правосъдният министър призова членовете на ВСС да не се крият: "Има начин да се излезе от ситуацията и той не е ексцентричен – всеки да си свърши работата". Според него във Висшия съдебен съвет ще се намери развръзка на този казус и "те не могат и не бива да се крият".

По думите на Крум Зарков дълго бавената реформа в системата е повод за вчерашния скандал в Прокуратурата и Следствието. "Това е резултатът на въпроси, които така и не получиха своя отговор и сега го получават по възможно най-бруталния и грозен начин", коментира Зарков. Той подчерта нуждата подобни обвинения, които бяха направени между Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов, да бъдат разследвани авторитетно и безпристрастно.