Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност К.Х. за незаконно използване на техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация. Това съобщават от държавното обвинение.

За периода от 25.05.2018 г. до 30.05.2023 г. на различни места на територията на гр. София, обвиняемият К.Х. (Кристиян Христов - бел. ред) без надлежно разрешително, което се изисква по закон, е използвал специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация – престъпление по чл. 339а, ал.1 от НК.  В хода на разследването е установено, че К.Х. е записвал срещи на обвиняемия П.П. (Петьо Петров - Еврото, бе. ред.) различни български граждани и магистрати.

На К.Х. е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция“ в размер на 1000 лева, както и забрана за напускане на пределите на Република България.

Междувременно по същото досъдебно производство обвиняемият П.П. е обявен за издирване чрез Интерпол и Шенгенската информационна система (ШИС). Чрез ШИС e обявенo за издирване и детето на П.П.

Разследването по случая продължава.