България е страна, където трябва да има силни леви партии, но не виждаме тяхното представителство в парламента. БСП трябва да търси решенията, които са в полза на държавата. Причината лявото да е в криза, е свързано и с това, че политиката в България е в криза. Това каза в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" зам.-председателят на БСП и Народното събрание Кристиан Вигенин.

По думите му това усилие, което те правят, е споделено широко.

"Нашите действия са еднопосочни, въпреки че изглежда, че се конкурираме с останалите политически партии. Нашата идея е да бъдем едно цяло, без другите партии да изгубят своята идентичност", допълни депутатът.

"Десницата има друга философия на управление. Те не обръщат внимание на равния старт. Ние искаме учениците да имат равен старт на обучение. България е една от страните в Европа, където разделението между богати и бедни, е най-голямо. Затова ние искаме да започнем от образованието, без него няма как да вървим нагоре", изтъкна Вигенин.

Той посочи, че новата програма ще бъде приета на общопартиен референдум и ще бъде развивана следващата година, или година и половина.

"Ние искаме да изчистим противоречията, които са повече на личностна основа, и да привлечем партии, които искат истинска промяна и бихме могли да се обединим", поясни Вигенин.