Вместо да обсъжда БСП, "Продължаваме Промяната", като основна партия, която представлява промяната, да направи така, че да спечели следващите избори и да направи правителство. Това  каза в ефира на NOVA Кристиан Вигенин от БСП.

Според него БСП се е оказала най-добрият танцьор на политическата сцена. "Опитваме се да създадем атмосфера, в която да се получи хубаво българско хоро. Някои решиха да не се хванат на него. Рано или късно това трябва да се случи. За да се получи танц, трябва да има желаещи да танцуват. Българският парламент направи не две напред, една назад, а една напред и две назад. Излизаме от този мандат с още по-ниско доверие. С много сериозен риск за конституционния ред в страната", каза с ирония депутатът.

Лидерската среща, организирана от БСП е била правилна стъпка, смята той.

"Много внимателно анализирахме какво не се получи при предишните опити. За да може да се случи нещо, трябва да има ясен политически ангажимент от страна на лидерите. Това беше сериозен разговор за политиката и перспективите. Липсата на опит в ПП доведе до това.  Едно е да заявяваш своята опозиция и да работиш на думи срещу някакъв модел, както "Промяната", друго е да имаш компетентност да създадеш около себе си коалиция и да работиш срещу този модел", поясни Вигенин.

По думите му БСП има собствена стойност в българската политиката. "Ние имаме съвсем различен подход и се борим за промяната много преди да се появят т.нар "сили на промяната". Да не си въобразяват, че стоим и мислим към кого да се залепим само и само да сме във властта. Ако трябва ще стоим в опозиция, за да покажем как трябва да бъде структурирана българската политика", допълни Вигенин. Той призова президентът Румен Радев да не бави процеса и да разпусне Народното събрание максимално бързо.

"Оптимист съм за правителство в края на април. БСП ще свърши, каквото може", заключи депутатът.