Крадците препречили пътя на инкасо автомобила с две коли с украински регистрационни табели, които вероятно не са истинските регистрастрационни номера на двете коли. Нападателите насочили оръжия към инкасо автомобила - пистолети и, вероятно и дългоцевно оръжие, казаха от прокуратурата на брифинг пред журналисти, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Заплахата е "Излизайте на земята!". На човека, който е трябвало да постави касетите в банокматите, са сложени белезници. На шофьора очевидно е нанесен удар, не е сериозно пострадал. В момента се разпитват в качеството на свидетели в СДВР", посочи Илияна Кирилова, градски прокурор на София.

Следственият експеримент, проведен на границата ни с Турция, е установил, че изстрелът, убил граничния полицай Петър Бъчваров, е произведен директно срещу него. Куршумът е дошъл от турска територия. Убитият се е намирал до направения в телената ограда отвор. Това каза началникът на отдел "Криминалистика“ в НСлС Даниел Цонков.

След като вземи касетите с пари, срязали предна гума на инкасо автомобила и избягали.

Малко по-късно в близост до Околовръстното шосе в кв. "Кръстова вада" са открити два опожарени автомобила, чиито марка и модел съответстват на превозните средства на извършителите на обира.

Предстои да се прегледат записите от охранителните камери в района. Уточнява се още за банкоматите на кои банки са били предназначени парите в инкасо автомобила, както и каква е цялата открадната сума.

По случая е образувано досъдебно производство.