Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Колин Колев, задържан за грабежа на инкасо автомобила от 15 ноември 2022 година. При инцидента, станал до голям столичен търговски център бяха откраднати над 5 милиона лева. Според магистратите има опасност той да извърши ново престъпление, но не и да се укрие.

По делото има разпит на свидетел с тайна самоличност. Той е един от хората, които Колев повикал в началото на 2022 година. Сега мъжът разказва пред разследващите за случилото се. Именно тайният свидетел разказал как е станал обирът на инкасото. Така, чрез разпита на свидетеля и след видеотехническа експертиза, става ясно, че петимата нападатели били в дълги черни роби, маскирани и с ръкавици. На колите са били поставени крадени украински номера, съобщават от NOVA. 

След обира до МОЛ-а нападателите тръгнали към паркинга на голяма столична болница, след което завили по черен път, където имало оставени други коли. По-рано днес от Софийската градска прокуратура съобщиха, че за грабежа от инкасо автомобила като обвиняеми са привлечени трима души.

Защитата му твърди, че има само предположения и няма никакви доказателства в тяхна подкрепа. Няма ДНК експертиза, която да установява, че Колев е бил в някой от автомобилите и няма как да се докаже евентуално участие на Колев, каза адвокат Юлиян Станков в съдебната зала. Колин Колев поиска да бъде освободен.