"Мислите ли, че чакам някой да ме допусне мен? Ние никога не сме се съобразявали със сегашното статукво, защото го смятаме за основен враг на българската държава! От тази гледна точка нашата задача не е да влизаме в договорки със статуквото, а да унищожим статуквото!“.

Така отговори лидерът на "Възраждане“ Костадин Костадинов на Илиана Беновска, "Беновска пита – Радио К2“, която попита: "Допускат ли ви "старите влъхви“, ако мога така да се изразя, и новите промъкващи се, които имат етимология от предишни общества, да не влизам в подробности – ДС, икономически, масонски и всякакъв друг вид групировки? Допускат ли Вас, Костадин, в политиката? Допускат ли "Възраждане“?“. Костадинов добави, че "Възраждане“ ще води България към мястото, което може да има, което заслужава! Това е мястото на една голяма, силна, просперираща държава с умно, образовано и богато население! Богато както на доходи, така и на знания!

Костадин Костадинов заяви, че в следващите десетилетия вижда перспектива за обединението на двете български държави на Балканите – България и РСМ. Той обаче сподели, че не очаква парламентът на РСМ да включи българите в конституцията на страната. Водещата попита къде тогава вижда допирните точки между България и РСМ. Председателят на "Възраждане“ отговори: "В огромните настроения, които са в полза на България на една голяма част от местното население в Македония. Ако в Македония нямаше пробългарски чувства, нямаше да има и антибългарска истерия!“.

Според Костадинов в България няма македонско малцинство, но в Северна Македония около 40% от хората изпитват положителни чувства към България. той продължи: "И тук идва въпросът защо тогава тяхната държава прави антибългарска политика? Веднага отговарям на хората, които си задават този парадоксален въпрос с друг парадоксален въпрос – защо 80% от населението ни симпатизира на Русия, а същевременно държавата ни води брутална антируска политика и непрекъснато нашите медии "храчат“ по Русия? Ами защото България е контролирана държава, както и Македония е контролирана държава! Тук ни контролират американците, а там също американците, но и сръбските тайни служби!“.

Според Костадинов докладът на Държавния департамент на САЩ за човешките права в България е нагла намеса във вътрешните ни работи. В този доклад "Възраждане“ се споменава 3 пъти – че са нападнали митинг на украински бежанци, че използва антисемитска, антитурса и антициганска реторика и че обявява за национални предатели защитници на човешките права. И трите обвинения са неверни и представляват клевета, според лидера на "Възраждане“.

Костадин Костадинов продължи, че САЩ се месят грубо във вътрешните ни работи и по друг начин, например като включват в списъка "Магнитски“ бивши директори на

АЕЦ "Козлодуй“, чиято единствена вина е, че не са се поддали на грубия американски лобистки натиск. Затова трябва да проведем референдум за излизане от НАТО и да предоговорим условията си за членство в ЕС!

Според Костадинов визитата на Си Дзинпин в Москва показва, че сегашният световен ред си отива, а за съжаление България отново е на грешната страна. Той заяви: ""Все още не е късно България да избере правилния път и на 2-ри април една голяма част от българите ще имат възможност да направят този избор, като гласуват за "Възраждане“! Ние сме единствената политическа сила в страната, която може да гарантира добри отношения с всички сили, която може да гарантира равнопоставеност със сегашните така наречени партньори и която може да изгради други партньорски сили, които в момента определено пренареждат политическата карта на света!“.

"Украйна? Трябва ли да убиваме руснаци?“, попита Беновска. Костадинов отговори: "Не, разбира се! България няма място в тази война! Категорично трябва да спрем помощта за Украйна и да вдигнем санкциите срещу Русия!“.

"Как ще спрем наемниците българи, които американците искат да наемат срещу руснаците?“, попита Беновска. Костадинов отговори: "Не можем да ги спрем! Ако някой иска да продаде тялото си, за да се бие за американските интереси, това няма как да бъде спряно. Защото той може да отиде в чужбина и оттам да подпише договор. Но такива хора трябва да бъдат заклеймявани като "съвременни еничари“!“.

Лидерът на "Възраждане“ бе категоричен, че референдум за запазване на българския лев ще има и еврото няма да бъде въведено никога в България! "Еврото няма да бъде въведено в България никога! А нашите така наречени партньори ще се научат, че българите можем да казваме и не и че ние не сме токова покорен и подчинен народ, за какъвто ни мислят!“, категоричен бе той.

"Борисов – премиер?“, попита Беновска. Костадинов отговори – не! "Кирил Петков и Асенчо?“, продължи водещата. Събеседникът ѝ отново отвърна – не! "А Костадин Костадинов премиер?“, попита Беновска. Гостът ѝ отговори, че правителство на "Възраждане“ е единственият вариант! Водещата попита Стефан Янев премиер? Лидерът на "Възраждане“ отговори отрицателно. ДПС до "Възраждане“, попита водещата. Костадинов отговори – категорично не!

"А как ще стане тогава Костадинов премиер?“, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори: "Като спечелим изборите и имаме собствено мнозинство в Парламента! Ако не стане, тогава работим за следващите избори, докато стане! "Възраждане“ иска да управлява самостоятелно! Ние не искаме да делим властта с хора, които ще ни компрометират!“.