Този проектокабинет окончателно демаскира българския политически елит. Това заяви  лидерът на “Възраждане" Костадин Костадинов

"Не коментирам имената в проектокабинета. Ние винаги сме коментирали само политиките. Кандидатът за министър-председател не е от значение. Важни са политиките, които този проектокабинети иска да спазва. Ние не ги виждаме като национални интереси на България", каза Костадинов в ефира на NOVA. 

Той определи проектокабинета на проф. Габровски като “демонстрация" на ГЕРБ.

“Фактът, че в него липсват ярки лица от структурите на ГЕРБ е доказателство за това нещо", смята Костадинов. 

Той отрече предложения от кандидат министър-председателя експертен кабинет да е възможен. “Няма как да има експертен кабинет, който да е независим политически. Въпреки, че това се опитва да докаже професор Габровски", изтъкна лидерът на “Възраждане". 

“Решенията, които се взимат в това НС, и амбицията парламентът да излъчи кабинет, който да продължава политиката на това НС, е много по-лоша перспектива, отколкото новите избори", поясни Костадинов, който призова другите партии “да стигнат до прозрението, че трябва да следват интересите на своите избиратели, а не интересите на хората, които ги лансират в политическия живот". 

Той отрече да има шанс за съставяне на правителство с третия мандат. “Най-доброто решение са новите избори. По-добре ужасен край на този парламент, отколкото ужас и безкрай и след това да се опитваме да влачим някакво зомби-правителство", подчерта Костадинов.