Отиваме на избори. Това каза лидерът на ПГ на "Възраждане" в кулоарите на парламента по темата за това дали ще България ще има редовно правителство в рамките на 48-то Народно събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус". 



Костадинов каза, че в тази ситуация нито една политическа партия няма да рискува да се коалира с останалите. 

"Никой няма да рискува в тази ситуация да направи политическо кръвосмешение в името на т. нар. "национални интереси", каза той.

Лидерът на "Възраждане" каза още, че предсрочните парламентарни избори ще се проведат най-вероятно в края на март или началото на април. 

"Изборите се очертават да бъдат към края на април и началото на април. Двете дати, които се може би се очертават като възможни, са 26 март и 2 април", каза Костадинов.

Според него президента е забавил процедурата по връчване на мандатите с цел да бъдат приети закони, свързани с ПВУ. Той също подчерта, че за пореден път българския парламент следва указанията на Брюксел, а не собствените си интереси. 

"Трябваше да се връчи много по-рано мандата. В момента се губи време на България и на българския народ. Единственият мотив да се бави толкова много процедурата и почти да се "изнасилва“ конституцията е, че трябва да се приемат законопроекти, които са важни за ПВУ, което показва, че за пореден път НС работи, защото някой от Брюксел казва какво трябва да се приеме. Това е безкрайно унизително за нас като народ".