Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в кулоарите на Народното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Ние имаме голямо разминаване по кардинално важни вътрешно и външнополитически теми с ГЕРБ като запазване на българския лев, непредоставянето на българското въоръжение за Украйна, даване на възможност за внасяне на американско гориво в АЕЦ "Козлодуй", въпроса за подаряване на нови близо 3 млрд. лева за още 8 американски чертежа", заяви лидерът на "Възраждане".



По думите на Костадинов различните мненията по тези теми създават сериозни разделителни линии между партията му и ГЕРБ. 

Той бе категоричен, че ДПС И ГЕРБ имат пълно съвпадение и са като една партия с едно ръководство. Той каза още, че ако Корнелия Нинова вземе остър завой за подкрепата на правителство с първия мандат на ГЕРБ, може да се сблъска със себе си.

Костадинов коментира и решението на парламента, с което правителството ще изпрати военна помощ за Украйна. То е абсолютно незаконно, категоричен бе той.

"Радев можеше да спре оръжието за Украйна, като каже на кабинета да не изпълнява това решение, но не го направи. Показа, че упражнява властта когато и както иска", допълни лидерът на "Възраждане".