На срещата при президента казахме,  че "Възраждане“ може да понесе отговорността за съставяне на кабинет. Това каза в студиото на bTV лидерът на "Възраждане“ Костадин Костадинов. "Той ще има за цел да обедини българите, а не да ги разедини. Казахме на президента, че ще проведем референдум за въвеждането на еврото в България. Предстои да съберем 500 000 подписа. Той каза, че това е невъзможно“, допълни Костадинов.

"Коментирахме приоритетите ни в краткосрочен план. Призовахме го да сезира Конституционния съд за предоставянето на оръжие на Украйна. Напомнихме му, че Народното събрание може да контролира изпълнителната власт, но не и да ѝ нарежда. Президентът отказа“, поясни Костадинов.

"Питахме го за сделката за закупуване на още 8 чертежа на изтребители за 3 млрд. лева. Наясно сме, че българската авиация агонизира, но има по-добри оферти. Припомнихме му, че още когато беше в състава на ВВС се изказаха експерти, че най-доброто съотношение цена-качество може да ни представи "Грипен“, каза още лидерът на партия "Възраждане“.

По думите на Костадинов невъзможността на страната ни да излезе от НАТО показва, че страната ни е зависима. Именно затова били поискали преосноваване на държавата.

Трябва да си поставим цели и да ги постигаме на етапи, изтъкна той.

"Направихме предварителен кръг от разговори с някои от партиите в НС за референдум за еврото. Всички ни отказаха подкрепа. Важно е коя политическа сила как разсъждава по определена тема. Огромната част от народа ни вижда какво се случва в НС. Така, когато дойдат следващите избори, а това ще е скоро, българските граждани, ще знаят за кой да гласуват. Дори да има кабинет, той няма да е стабилен, защото ще е изграден върху плаващи пясъци“, прогнозира Костадинов.