Не смятам, че човекът, който бъде избран за председател, едва ли не е лечителят на всички народни болки, той няма да е панацея. Това каза Костадин Костадинов от "Възраждане" от трибуната на Народното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус"

Има разделение, в резултат на различни червени линии чертани, очевидно е, че кандидати, които имат сериозна политическа биография, достатъчно е да бъдат от знаковите политически лица, трудно биха могли да намерят подкрепа в НС.

По думите му с оглед на това, че сядаме и говорим, видно е, че има желание поне на думи за постигане на разбирателство, отбеляза той.

"Ние предложихме друг критерий – критерий, който да изкарва като кандидат за председател лица, които нямат политически опит, които дори ако е възможно да са за първи път в НС и да нямат биография, която ги е сблъсквала с политически противници. Решението, което ние предложихме и което ще защитим беше и продължава да бъде – да се излъчат лица и кандидати, които на първо питане няма да предизвикват реакция – този не. Първата реакция да бъде този кой е и това е по-добре", уточни Костадинов.

Въпреки че въпросът, който се коментира в обществото дали парламентът ще работи или не е много сериозно коментиран, същевременно той не вълнува толкова много българските граждани, смята той.

"Нашата задача е сериозна – аз не смятам, че човекът, който бъде избран за председател едва ли не е лечителят на всички народни болки, той няма да е панацея. Просто ще даде възможност все пак за работа на това НС. Ако това нещо не се случи, другият вариант е отиваме на нови избори и в това няма нищо страшно. Решението трябва да се вземе бързо, вижда се че вече тонът в залата е по-нормален. Ако не успеем да вземем едно такова решение, ако не се обединим около лица, които не ни разделят, тогава просто да приключваме тази агония и да отиваме на нови избори", допълни Костадин Костадинов.

"Ние също заявихме, че оттегляме Петър Петров, въпреки неговия опит, очевидно е, че трудно би събрал подкрепа", каза още лидерът на "Възраждане".