Инсулин има, а пациентите не го намират, това е цинизъм. Това каза председателят на Здравната комисия Костадин Ангелов пред журналисти след като Здравната комисия в парламента изслуша на закрито заседание спецслужбите заради дефицита на инсулин.

"Няма нещо, което да ни изненадва. Търговците вилнеят на гърба на българските пациенти. Беше казана много чувствителна информация", заяви Ангелов и допълни: "Държавата не защитава обществения интерес. Няма как да се казва, че инсулин има, а пациентите не го намират. Това е цинизъм."

"Ще наградим СЕСПА - нещо като "Биг Брадър" система, която да следи всичко в реално време. Така е в Испания. Няма как да знаем в коя част от страната има лекарства и в коя - няма", допълни Ангелов.

"Има много нелегални практики на фирми, които изнасят медикаменти от България, за сметка на интереса на пациентите", категоричен беше председателят на Здравната комисия.

Припомняме, че на брифинг преди няколко дни от здравното министерство уточниха, че проблемът е оранизационен и е изцяло в ръцете на търговците на едро и аптеките.