Христо Хинков май обича да послъгва. Днес съобщи по bTV, че съм му се бил извинил, по мой си начин. Това просто е много далеч от истината, казано възможно най-деликатно. Това написа във Facebook депутатът от ГЕРБ Костадин Ангелов. Ето какво още смята той:

"Единственият ми разговор с министъра в последната седмица се състоя в кафенето на НС. Хинков ме покани да му гостувам в министерството идните дни. Това е.

Хубаво е да се знае, ако някой е забравил, че България е парламентарна република и в качеството си на предс. на здравната комисия, с колегите сме длъжни да изискваме и възлагаме, а министърът да изпълнява! Не да се извиняваме.

Иначе новината за спирането на детската болница беше изречена в национален ефир (пак по bTV) от Николай Болтаджиев, чиито бизнес партньор пък преди това е бил в кабинета на министъра.

А след това, по време на заседание на ръководството на МЗ, Хинков казва, че идеята за спиране на строежа на детската болница и преместването ѝ му допада.



Всичко това съм го написал и разказал, само че освен да се послъгва, често у нас се и чете и слуша избирателно", завършва публикацията си Ангелов.

Припомняме, че тази сутрин здравният министър Христо Хинков обяви, че ще се бори за съществено увеличение на парите за Спешна помощ с 15-20% за бюджета за 2024 г. 



Хинков засегна и казуса с детската болница. Здравният министър обясни, че в момента се подготвя строежът на Национална детска болница и работата по този проект не е спирала.

"Предполагам, че до две години и половина трябва да имаме такава болница. Вече има направено проучване, направен е подробен устройствен план, мястото е установено. Предстои да се направят действия с околната инфраструктура“, обясни Христо Хинков.