Вървим към ключов момент за отговорност пред държавата и съставяне на правителство с третия мандат, при когото и да отиде този мандат. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред bTV.

Тя заяви, че партията ѝ няма да подкрепи мандат с ГЕРБ, ДПС или "Възраждане", както са казвали досега.

"При трети мандат, при когото отиде, свикваме, говорим, обсъждаме кризисната ситуация и решаваме. Ако тези три партии не са мандатоносители, въпросът ще е за решаване пред Националния съвет на партията", каза Нинова.

Тя допълни, че третият мандат се връчва на парламентарна група, а председателят ѝ отива и го взима. Тя обясни, че президентът Румен

Радев сам ще прецени на кого да го връчи и че от левицата не му казват нищо.

Според нея когато се връчи мандатът, трябва да има по-различен подход на разговори между партиите.

"Аз предпочитам да поканим председателите на лидерите на партиите на разговор. Това ще е малко по-различен подход от този, който приложиха колегите от "Продължаваме промяната". Трябва да говорим имаме ли желание да правим правителство, или някаква индикация, за да не се понесе вината за предстоящите избори от някоя от партиите. Ако лидерите декларират готовност за разговори, втората стъпка е да се свикат екипите по една програма за управление, да се сложи срок и задачи и тези задачи да участват в оформянето на тази програма", каза още лидерът на БСП.