БСП връща мандата на държавния глава в понеделник. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на Агенция "Фокус"

"Отнасяме се изключително отговорно. Изведохме най-важните приоритети за България. Търсихме това, което да би обедини, а не това, което ни разделя. Търсихме решение за изход от политическата криза", заяви тя. "Поканихме лидерите на среща. Някои от тях се явиха, други отказаха", припомни Нинова. 

“Отиваме с чисти, ясни, принципни и последователни позиции по политически въпроси. Ние сме принципна и диалогична партия, но и партия с позиции, и ги отстояваш последователно, независимо от това към кого ни пришиват", категорична бе тя.

Корнелия Нинова уточни, че остават отворени към разговори с всички по четирите приоритета, зад които застава парламентарната група. 

Само преди часове се проведе лидерска среща в сградата на парламента, инициирана от "БСП за България". На нея социалистите сложиха на масата четири приоритета – приемане на нов бюджет, Шенген, промени в Плана за възстановяване и устойчивост и съдебна реформа.

На срещата присъстваха ГЕРБ, ДПС и "Български възход". "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Възраждане" не участваха.