Лидерът на парламентарната група на БСП Корнелия Нинова разкритикува президентската институция и по-точно - вицепрезидентът Илияна Йотова, за направения от нея политически коментар, в който Йотова бе категорична, че Румен Радев няма да позволи да се "слага ръка на службите". 

"Вицепрезидентът Йотова навръх празника напада и заплашва. Темата, разбира се, са службите и кой да ги използва като инструмент, едва ли в името на независимостта на страната ни", пише Нинова.

Нинова отбелязва, че премиерът веднага е отвърнал. Тя призовава както правителството, така и президентската институция, да заровят различията помежду си в празничния ден. 

"Смирете се поне за 24 часа. Замълчете поне днес от уважение към хората, които преди 115 г. са мислили само за България", пише още тя.

Цялото послание:

Честит празник, българи. Независимостта е най-голямото богатство. Само независими хора могат да взимат смели решения в полза на народа си. Такива са нашите предци, които преди 115 г. ни направиха свободни. Нека прочетем уроците на историята и те да ни върнат самочувствието на горд и можещ народ. За съжаление разделението и противопоставянето не подмина празника. И днес ли намерихте да се карате за порциите във властта?

Вицепрезидентът Йотова навръх празника напада и заплашва. Темата, разбира се, са службите и кой да ги използва като инструмент, едва ли в името на независимостта на страната ни. Премиерът Денков отговаря. Смирете се поне за 24 часа. Замълчете поне днес от уважение към хората, които преди 115 г. са мислили само за България.