ГЕРБ в последните седмици след изборите постоянно предлагаха на ПП да направят правителство. Когато получиха отказ, изведнъж рязко смениха тона – обиди, видяхте. Толкова остра конфронтация, донякъде и безпринципна, че накрая Тома Биков излезе и каза – "вие от БСП сте мъдри, излезте и решете спора“. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на bTV. 

"ДПС са последователна партия по принцип, в началото подкрепиха кандидата на ГЕРБ, а след това като видяха, че не става, излязоха със своя кандидатура", допълни Нинова.

"Ние седяхме на една маса – ДПС, ГЕРБ, ПП и ние и водихме смислен разговор, категорична е Нинова. "Днес всичко това се взриви. Днес напълнихме деловодството със законопроекти. Започнахме от децата и младите семейства."

"Утре се събираме в Народното събрание, трябва да намерим изход, ще намерим изход, другото е пагубно", категорична е Нинова.

В предишното правителство БСП бяхме коректив на редица грешни решения, които щяха да станат решения, ако не бяхме вътре, обясни Нинова. "Едно от тези решения е износът на оръжие. Благодарение на БСП не се взе такова решение. Ако сега се стигне до такова вземане на решение, ние ще стоим на същата позиция. Подкрепяме украинските бежанци, помогнахме с всичко, което можахме, трябва да помогнем, но износът на оръжие за нас ни прави участник във войната и от това ние няма да отстъпим“.