Опозицята на БСП руши имиджа на партията и доверието в нея. Това заяви в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" лидерът на БСП Корнелия Нинова. “Решихме да направим организационна реформа, да си променим устава, да работим по нова програма, за модерна лява програма. Това всичко ще го свършим. Но има един друг въпрос вътре в БСП – това е за т.нар. "вътрешна опозиция“, заяви тя.

Според лидера на БСП хора от нея и техните поддръжници постоянно са в публичното пространство, говорят и рушат имиджа на партията. “Преди пет години ние в БСП скъсахме със зависимостите, скъсахме с клиентелата, с употребата на БСП за лични цели, за кариеристични цели, задкулисни договорки. Тези хора не се примириха с това. Те търсят реванш постоянно", коментира тя.

По думите й техните действия рушат доверието в левицата. “Няма да позволим това да се случи защото го постигнахме с много трудна реформа, защото ограничихме мандатите на депутатите до три, председателят. В случая, сама си наложих ограничение от два мандата. Ние сме единствената партия, в която председателят се избира директно от всички членове на партията, с пряк избор. Т.е. тази реформа вече е направена. Тя ни дава свободата да бъдем партия, която не се подчинява на външни влияния, на зависимости, на бизнес интереси. Взимаме си решенията сами и се подчиняваме единствено на волята на членовете и на симпатизантите", добави Нинова.

“Решени сме да не позволяваме старото, задкулисното, клиентелата, употребата на името на партията да се върне обратно. Ние затова сме и партия, която се превърна в партия на промяната, защото пет години се борим с модела "ГЕРБ и Борисов“ и няма да отстъпим от това и продължаваме, именно защото започнахме промяната първо вътре в себе си", каза още лидерът на БСП.