Няма интерес да се реши въпросът с финансирането на партиите. Това каза Кольо Парамов, финансов експерт и бивш главен ревизор на БНБ, в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" във връзка с въпроса за финансирането на партиите. 

"Много е лесно 6 човека да отидат и да внесат по 20 000 лева, и ти да кажеш, че те са доброволци и толкова са зажаднели за промяната и за реализацията, за да дадат 120 000 лева. Когато една държава се стикова в разликите самото в начало на контрола, тогава не могат да се пробият тези неща. Но при нас 1990-1991-1992 година това не стана. Ние още тогава не можахме да прокараме, и то благодарение на БСП, в която аз бях депутат,и няколко пъти предлагах много настойчиво по какъв начин да обвържем приходната база на партиите, така че да има железен контрол от гледна точка на партийните председатели и подобни началници, които имаха възможност да злоупотребят с партийните пари", каза Парамов. 

Бившият ревизор на БНБ обясни, че в Закона за Сметната палата е трябвало да бъде заложен по-голям контрол върху финансирането на партиите.  

"Не се прие стриктен закон. Приехме този за Сметната палата, направихме го в една допълнителна част на третия проект. В частта на партийния контрол трябваше да залегнат още по-сурови мерки, които бяхме предложили. Тогава тези сурови мерки не влязоха, и сега този контрол се прескача. Защото именно с тези странични пари нещата се приключват по този нахален начин, и те придобиват коренно различен вариант", каза той.

Парамов каза още, че липсата на контрол ни докарва единствено само неприятни изненади. 

"Безконтролието в страната ни докарва вече само в изненади, които ги констатираме постфактум, и които не можем да ги отредим така целенасочено и точно, за да влязат в интерес на държавата, така, както примерно декларациите на тези схеми в приходоизточници", каза още той.