Проф. Габровски номинира Мартин Захариев за министър на туризма. Захариев е известен повече като обществена личност, отколкото като политик.

През 2013 година бившият издател на "Плейбой" Мартин Захариев е включен в кандидат-депутатските листи на БСП и е избран за народен представител в 42-то Народно събрание от гражданската квота. Там е член на комисията по култура и медии, както и член на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения. През 2020 г. е избран за зам.-председател на Обществения съвет на БНТ.

От 2016 г. е изпълнителен директор на Националния борд по туризъм.

Завършил е право в Юридическия факултет на Софийския университет и е специализирал медиен мениджмънт в САЩ и Великобритания.

През последните 30 г. работи в областта на медиите, телекомуникациите, информационните технологии и туризма. В професионалната си кариера е бил журналист, редактор, радио и телевизионен водещ и продуцент, дългогодишен издател на списания и предприемач в различни медиини и иновативни технологични проекти.

През различни години създава и издава едни от водещите месечни списания в България. Създава и управлява известни радио мрежи, както и високотехнологична компания. Бил е член на Съюза на издателите, Асоциацията на рекламните агенции и член на управителните съвети на Асоциацията на радио и телевизионните оператори - АБРО, Асоциацията на телевизионните продуценти - АТП.