За пет месеца е невъзможно да се решат всички натрупани проблеми. Никой не отрича, че в земеделието обстановката е много тежка. За съжаление, няма изгледи да стане по-лека. Това е реалността, коментира министърът на земеделието и храните Кирил Вътев пред NOVA.

"Няма спад в производството на плодове и зеленчуци. Нека да не спекулираме с това и да създаваме тревога. Колкото е имало досега, толкова ще има и сега – разлика няма", увери той относно българската продукция.

На критиките на протестиращите под прозорците на Министерството на земеделието, които обвиниха Вътев, че се е скрил, той отговори: "Още не съм бягал от никого. Виждате колко способни на диалог са тези хора. В комисията в парламента те си зададоха всички въпроси и получиха всички отговори предната вечер. Защо бяха изгонени от председателя на Комисията по земеделие? Заради поведението им".

"Няма как да ме обидят едни хора с толкова ниска култура. Нека да си дадат декларациите, за да видим колко са продали реално, колко са произвели и колко данъци са платили. Очаквам да излезе, че нямат продажби. Аз съм готов да си извадя за пет години какво съм реализирал и колко данъци съм платил", добави министърът.