Да изясним сагата "Кирил Петков ме покани за министър"(по Калин Стоянов): Когато се съставяше кабинета "Денков-Габриел", първото предложение за министър на вътрешните работи дойде от Борисов. Това написа съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в социалната мрежа във връзка с изказването на вътрешния министър в оставка Калин Стоянов, че единственият човек, с когото е разговарял, този, който го е поканил да бъде част от кабинета "Денков" като експерт – е Кирил Петков

"Фокус" публикува цялата позиция на Петков без редакторска намеса:

"Борисов предложи Атанас Илков, за когото нашата проверка показа, че е с близки контакти с ГЕРБ-ДПС. Отказахме. След това Мария Габриел (значи пак Бойко Борисов) предложи Калин Стоянов. Нашата проверка в първия момент и впоследствие моят разговор с г-н Стоянов не показа пряка зависимост, но последващите действия и бездействия на вътрешния министър ни опровергаха многократно", допълни той.

И отсече: "Заключението е, че няма "независим" кадър, ако идва като препоръка от Борисов! ГЕРБ-ДПС никога не правят случайни ходове, особено ако става въпрос за МВР", каза още Петков.