Към този момент не можем да приемем нищо, преди да видим реално какво предлагат. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" пред журналисти във връзка с предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да бъде подписано коалиционно споразумение с хоризонт от три години, предаде репортер на "Фокус"

Според Петков трябва да се работи бързо. "Бих призовал от ГЕРБ да работят по-бързо и по-старателно, за да имаме възможността да говорим още този уикенд. Искам да видя какво точно означава коалиционното споразумение", коментира още той.

Ако държавата се е управлявала само от министри, е щяла да процъфти, смята Петков. "Нека не отвличаме темата с хитри ходове как да се разпределят министрите. Те са много по-малко важни от перманентната власт".

Петков беше категоричен, че разговорът за министри става второстепенен, ако нямат ясен отговор за регулаторите, Висшия съдебен съвет и службите. И обяви, че още вчера е изпратил SMS и е звъннал на Бойко Борисов. "И му казах, че е време да седнем да говорим, стига толкова медийни изяви, цялата държава нас чака", поясни съпредседателят на "Продължаваме Промяната".

Повече четете тук.