В коалиция Вежди Рашидов няма да участваме. Това каза съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков.

Според него следващият парламент трябва да има голяма коалиция от депутати, които са готови да говорят за важните задачи за България. По думите му дори народните представители да имат различно мнение по основни въпроси, трябва да дебатират.  

"Следващият парламент трябва да има голяма отворена коалиция на хора, които казват "Ние сме тук не, за да пазим собствения си лидер, не за да има корупционни сделки, а защото приоритетите на България са на първо място", каза Петков.

"В коалиция Вежди Рашидов няма да участваме. Ако дойде мандата в БСП, ще отидем на среща, както те дойдоха на нашата. Колегите от ДБ показаха ясно, че имат общи приоритети с нас, когато гласуваха нашата декларация. Всяко едно правителство, за да мине трябва да получи подкрепата на ГЕРБ, ДПС или "Възраждане". Те имат мнозинство", поясни съпредседателят на "Продължаваме промяната" пред NOVA.

"Когато имахме втория мандат казахме, че който иска може да ни подкрепи за приоритетите. Не казахме никаква подкрепа от ГЕРБ никога. Казахме никаква договорка с ГЕРБ в този вариант. Готови сме да седнем с всеки на масата", уточни той.