Всички ние сме избрани с гласовете на гражданите и трябва да започнем да градим отново тази България, за която си мечтаем - всяка партия със своите визии и възможности. Това каза Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяната“ от трибуната на Народното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус“. "Този път, като конструктивна, предвидима опозиция, ще се водим от два принципа - да оправдаем доверието на нашите избиратели, като изпълним предизборните си обещания, да работим за решаване на истинските проблеми на българите", заяви той. 

"Нашите обещания са в сферата на подпомагане на конкурентноспоособността на бизнеса, да няма корупция и течове в енергетиката, да има таван на цените на тока и газа. Ще подкрепим прага на регистрация по ДДС и да достигне до 160 хил. лв. Ще предложим повишаване на пенсиите с 20 на сто и МРЗ да достигне 860 лв. Ще подкрепим нова дефиниция за енергийна бедност, учителските заплати да са 125 процента от средната заплата, заплатата на лекарите - 2000 лв и на сестрите 1500 лв. Още днес ще внесем законопроекта за антикорупционна комисия - ще настояваме главния прокурор да бъде разследван от независим съдия. Ще продължим стъпките за влизане на България в Еврозоната през 2024 г.“, даде примери Петков.

"Границите на всяка суверенна държава са неприкосновени, призоваваме Русия да прекрати незаконната окупация на Украйна, за да се възстанови мирът в Европа. За всички в залата, които се наричат евроатлантици, ще припомня, че няма как да си евроатлантик, ако не държиш на реформа на съдебната система и не държиш на премахване на корупцията по всичките етажи на властта“, коментира Петков.

Време е да поставим точка на безкрайния политически преход, подчерта той. 

И добави, че ще подкрепят всяко решение, в което вярват, че ще ни доближи до заветната мечта. "Ще  критикуваме всеки, който реши да постави своя интерес пред този на България. Ние вярваме, че Съединението прави силата", допълни Кирил Петков.