Ще дискутираме и ще решим, но Рая Назарян няма да я предложим. От ПП-ДБ мислим, че тя не е правилният човек, който да бъде на най-високата позиция на държавата. Твърдо оставаме опозиция. Г-н Борисов трябва да поноси две отговорности. Първата е, че не си спази уговорката по време на ротация, и падна правителството. Втората му отговорност е, че сега е първа политическа сила. ГЕРБ трябва да си поеме отговорността като стабилна партия, която има лидерски потенциал. Това обяви съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков в изявление.

По негови думи ПП-ДБ ще отстоява проевропейски и антикорупционни политики. "Нашите избиратели трябва да знаят, че могат да разчитат на нас", каза още Петков.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че от ГЕРБ-СДС ще предложат Рая Назарян за председател на 50-ия парламент.

"Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно. Утре ще предложим Рая за председател на парламента и ще започне гласуване. От него ще стане ясно дали ще продължим нататък да преговаряме", каза Борисов.

Парламентарната група на ПП-ДБ се събра на среща преди първото заседание на 50-ия парламент утре.

"Борисов да си поеме отговорността", призова Кирил Петков.