"Ще предложим Рая Назарян за председател на Народното събрание. Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на "Фокус".

По думите му договорки извън преговорния екип не правим. 

"Колегите от ДПС се държаха отговорно, но още от началото казахме, че само с тях няма да управляваме. Заклинанието им, че Борисов и Пеевски ще управляват е кауза пердута. Има отговорни хора, има как. Винаги има как. Трябват отговорни хора, които да поставят на първо място държавата. Ние години наред сме носили отговорност за тази държава. Няма да им позволя да се покатерят нито на ГЕРБ, нито на мен. Ако държавата беше в добро състояние, щяха да се избият кой да управлява", допълни Борисов.

Борисов посочи, че на срещата с ДПС са препотвърдили това, което са правили една година заедно с ПП-ДБ – еврозоната, помощта за Украйна, Шенген, дефицитите, социалните плащания, инфраструктура, борба с корупцията, енергетика.

"Получаваме абсолютно популистки искания от другите партии. Искат да поемем само ние тази отговорност", заяви Борисов.

"Истинският реванш на ГЕРБ е когато аз стана премиер. Аз се отнасям с голямо уважение към колегата Марков, но вие сте дали мандат на нашите три да преговарят. Да ни се дадат 100 дни, това го гледахме с ИТН, когато напуснаха четворната коалиция", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.